Julia&Jonas

Underbara sprudlande Julia och trygga och varma Jonas gifte sin en lagom varm augustidag i Öregrund. En pitoresk stad vid kusten i upplands län. Ett och ett halvt år innan bröllopsdagen bokade Julia mig för sin stora dag. Vi träffades i juni samma sommar för att provfota och då gick det upp för mig hur viktig denna dag var för Julia då hon har planerat för sitt bröllop då hon precis lärt sig prata (ej skämt).

Julia fick sin drömdag. Med sina tärnor gjorde de iordning sig på Strandhotellet, Julia sminkade sig själv (sjukt duktig) och hennes frisör till tärna gjorde håret. Klänningen är från Zetterberg Couture, skorna från Steven Madden och den underbara stora buketten är skapad av Gullvivans blommor & Design. Eftersom brudgummen hängde med sina wingmans på samma hotell hade jag möjlighet att vara med dem en stund på morgonen också. Ett stenkast från hotellet arrangerade vi ”First-look” där Julia och Jonas fick se varandra för första gången under dagen. Det kan vara ett av de bästa ögonblicken under dagen. Sedan gick vi runt i delar av Öregrund och fotade porträttbilder med hela följet och bara med själva brudparet. När jag säger Vi så menar jag tillsammans med Locksen Visuals som är sjukt grymma videografer.

Vigseln hölls i Öregrunds Kyrka, en otroligt ljus och vacker kyrka. Pricken över i:et, grädden på moset, crescendot, ja ni fattar va när Jonas utan Julias vetskap fixat dit delar av Joybells som sjöng för dem (till historien hör att Julia hemskt gärna hade velat ha en gospelkör på sin vigsel men ansåg det vara för krångligt att fixa fram med). Efter vigseln gratulerades Brudparet och cyklade så småningom iväg på en cykel med tillhörande vagn, så gulligt. Vi fick även möjlighet att fota lite till och leka med rökbomber, kan kännas lite gjort men det var ändå väldigt kul. Festen ägde rum på Socitetshuset  och återigen förstod man att Julia har haft många dagar på sig att tänka, planera och fixa. Det var magiskt fint, de hade till och med gjort barkbåtar med namnen på som indikerade vart man skulle sitta, och ja, jag fick min egna båt. Efter en fantastisk grillbuffé smet vi ut till några klippor precis utanför huset och fångade solens sista ljus, det är alltid lika härligt att få hänga med brudparet igen för vid det här laget har jag hunnit sakna att vara ensam med dem. Festen avslutades med magisk tårta, vackra tal och dans till småtimmarna då brudparet under gnistrande tomtebloss cyklade hem till sist.

Det jag kommer minnas mest från denna dag är inte det magiskt perfekta planerade bröllopet utan Julia och Jonas fantastiska kärlek och respekt mot varandra. Jag tycker ändå att det skiner igenom på de bilderna som vi tog men det kanske är för jag vet hur otroligt härliga brudparet är mot varandra och andra. Det är nog därför jag hade svårt att sålla bort bland alla bilder och det är därför detta inlägg blev väldig långt. Jag tänker ändå att det kan  vara kul för dig att se hur en heldag med mig kan se ut!